Trajecten

Holistische Begeleiding naar Innerlijke Balans

Lichaamsbewustzijn – Begeleiding in Ademwerk en Lichaamswerk – BRTT® TRB®
officiele facilitator – TraumaSensitive Yoga – Klankwerk – Stem en klankwerk –
Leren ontspannen – Nervus Vagus regulatie oefeningen

InnerWay
trajacten en sessies

Lichaamsbewustzijn

De basis van innerlijke balans is het lijf, jouw lichaam, jouw tempel. Het lichaam waarvan uit je leert ervaren, kijken, observeren, voelen, zijn…

Een basis van dit traject is het leren zijn in jouw lichaam. Bewust worden van het lichaam en wat zich erin afspeelt. Waar voel je een bepaalde emotie, blokkade of spanning? En kun je daar eens helemaal bij zijn met je aandacht? Zonder het te weg te duwen of te verstoppen?

Ik geef je handvaten om op een vriendelijke en zachte manier met deze sensaties om te gaan en laat je ervaren hoe je zelf door o.a ademoefeningen, beweging (yoga/wandelen) en bodyscan meditaties je lichaamsbewustzijn ontwikkeld en vergroot. Vanuit een krachtig en aanwezig lichaamsbewustzijn kun je beter aanvoelen wat je echt nodig hebt. Je maakt bewustere keuzes en voelt je je letterlijk beter in je lichaam.

Intake: 30 min kosteloos
Losse sessie:
60 min € 65,00
90 min € 110,00

Traject: 5 x sessie van 90 min in de praktijk incl. meditaties en oefeningen voor thuis. € 530,00

Adembewustzijn

Hoe je adem is zo is je leven, en hoe het leven is zo is je adem. De verbinding van de adem en hoe je je voelt is bijna onmogelijk om niet op te merken en toch is er nog veel onbekend en vooral onbewust op dit gebied.

De adem is één van de weinige fysieke onbewuste processen waar wij zelf invloed op kunnen uitoefenen, en dus bewust kunnen beinvloeden en sturen. De adem reageert direct op spanning, stress of angst reacties die zich in het leven af spelen. Ga maar na als je erg schrikt of iets erg spannend is of heel verdrietig… dan is de adem anders als je rustig op de bank zit, een boek leest of in je tuinstoel ligt. In deze sessies ga je je eigen adempatroon en gewoonte ontdekken en jezelf leren om deze op een zachte en rustige manier bewust te worden. Vaak is alleen de aandacht bij de adem brengen al genoeg om er ook wat aan te kunnen veranderen. De hele dag bewust ademen is ook iets wat je mag loslaten, dat zou zeer vermoeiend worden, maar zodra je momenten neemt om bewust de adem te ervaren, er mee te oefenen en te voelen wat dit je brengt, geeft vaak al ruimte om in de momenten van de dag de adem beter te laten stromen.

Door o.a adem observeren, yoga gerelateerde oefeningen om het middenrif en het bekken te verruimen, meditatie vormen en inzicht krijgen in hoe de adem direct effect heeft op jouw zenwuwstelsel en dus hoe jij je voelt, ga je in deze sessies aan het werk met jou adem en daarmee een weg inslaan naar herstel, rust en innerlijke balans.

Intake: 30 min Kosteloos
Losse sessie:
60 min € 65,00
90 min € 110,00

Traject: 5 x sessie van 90 min in de praktijk incl meditaties en oefeningen voor thuis. € 530,00

Klank en Ontspanning

Door gebruik te maken van diverse klank technieken, van klankschalen, drum, windgong, muziek en eigen geluid – de stem, kun je ook weer echt IN contact komen met jezelf. Het horen van een klankschaal kan alleen al verstillend werken, het geeft je een soort object van aandacht. De subtiele trilling die de klankschalen voortbrengen werken op diepere lagen in het lichaam door. Het water in onze cellen gaat letterlijk mee trillen, het resoneert, en daarin komt er iets in jou in beweging zonder dat je fysiek iets doet.

Het kan rust en ontspanning geven maar klank werkt ook door op de blokkades, op daar waar de energie stokt, waar de stress of spanning zich ophoopt.. en dat kan zich bijv uiten door een geirriteerd gevoel, een emotie, een boosheid… alles komt in beweging.

Deze sessies kunnen je helpen in het hervinden van ontspanning, van lichaamsbewustzijn en van de subtielere energie die bij sommige van ons voelbaarder is. Ook is het maken van een geluid, een klank, een zeer sterke en helende manier om jezelf te ontdoen van spanning en stress. Hoe vaak slik jij iets weg? Of had je een brok in je keel? Je kunt de gestolde energie letterlijk voelen zitten. Hierin kan ik je begeleiden om dit weer te laten doorstromen en je innerlijke stem weer te laten horen.

Intake: 30 min Kosteloos
Losse sessie:
60 min € 65,00
90 min € 110,00

Traject: 5 x sessie van 90 min in de praktijk incl meditaties en oefeningen voor
thuis. € 530,00

Lichaamswerk – Ademwerk BRTT® en TRB®

BRTT® en TRB® ademwerk zijn beide technieken die werken op het dieper liggende en onbewuste deel van het lichaam. Het denken, de hersenen, de geest, kan traumatische gebeurtenissen niet (altijd) herinneren of verwerken, het lichaam wel. De psoas spier en het middenrif zijn beide grote spiergroepen die een directe verbinding hebben met het overlevingsreflex – onbewuste zenuwstelsel – en slaat de stress en lading op als deze niet goed wordt doorvoelt en uit getrilt.

Zoals elders uitgelegd is het goed om als zoogdier de stress die je dagelijks mee maakt eruit te trillen. Iets wat dieren vanuit zichzelf nogsteeds doen, kijk maar naar honden en paarden. Wij mensen hebben er een sausje van “dat hoort niet”, hier heb je een tissue, een glas water of een kalmerend middel” over heen gegooid en denken het met alleen praten wel te kunnen redden. We zijn zo afgesneden van ons lichaam, we hebben ergens een afslag genomen en zijn gaan geloven dat het denken en de wetenschap de weg is en zijn het diepere contact met onszelf kwijtgeraakt.

Intake: 30 min kosteloos, wel een verplichting in het invullen van de intake-formulieren.
Losse sessie: BRTT® 95 min € 150,-
Losse sessie: TRB® 95 min € 150,-
Losse sessie: Combinatie BRTT®
TRB®: 150 min € 280,-

Traject BRTT® en/ TRB®:

5 complete sessies 150 min per sessie Inclusief meditaties en ademoefeningen voor thuis. Traject verdelen over 4 maanden. Alles in overleg. € 1.250

3 complete sessies 150 min per sessie Inclusief meditatie en ademoefeningen voor thuis Traject verdelen over 3 maanden. Alles in overleg. € 800,00

 

Trauma-sensitive Yoga

Trauma sensitive yoga kan een goede basis geven om dieper te werken met de adem en lichaamswerk.

BRTT en Ademwerk sessies vragen om een bekendheid met je eigen lichaamservaringen en vanuit daar de sessies te ondergaan, indien dit niet voldoende aanwezig is zal er een voortraject advies zijn door bijv een aantal lessen trauma-sensitive yoga of 1 van de andere trajecten met adem en ontspanning en lichaamsbewustzijn.

Indien gewenst kan TSY 1 op 1 of in kleine groepjes van max 4 personen gegeven worden.

Prijs per persoon per les:
Prive les – 1 keer per week. Lessenreeks 5 x

35 min € 32,50
5 lessen 35 min € 160,00

75 min € 65,00
5 lessen 75 min € 315,00

In kleine groep 1 keer per week max 4 personen (met elkaar afstemmen wbt dag en tijd)
75 min € 17,50 p.p
5 lessen 75 min € 80,00

zenway-yoga-harlingen

Verloop van
sessies en trajacten

Er vindt eerst een intake plaats door middel van een gesprek. Je kunt je afspraak voor een intake via mijn contactformulier boeken.

Tijdens de intake leg ik je uit hoe de sessie is opgebouwd en wat je kan tegen komen. Veiligheid is nr 1! Wat belangrijk is is dat jij een veilig gevoel hebt bij mij en dat je dit veilige gevoel als draagkracht kan inzetten in jouw sessies. Als er om wat voor reden dan ook nog geen veilige bedding (fundament) is in jou, dan zullen we onderzoeken hoe je dit kunt hervinden en vanuit die basis de volgende stappen zetten. Trauma-sensitive yoga, ademoefeningen en ontspanningsoefeningen kunnen je hierin helpen.

Let op! Dit alles is geen quick fix en vraagt een zekere mate van toewijding voor en overgave aan het proces waar jij in zit. Doordat je met jezelf, je lichaam en vastgezette energie gaat werken vraagt het een milde en compassievolle blik naar jezelf en naar waar je nu staat. Ik hoop je daarin aan de hand te nemen en jou je innerlijke kracht. balans en wijsheid weer terug te doen vinden, weer te herinneren.

Wil je kennis maken?